MAS Rakovnicko
Rakovnicko o.p.s. Místní akční skupina Rakovnicko

Integrovaný regionální operační program

Místní akční skupina Rakovnicko je podporována z fondů Evropské unie v rámci projektu MAS Rakovnicko o.p.s. 1, registrační číslo CZ.07.02.01/00/22_003/0000090.

Cílem projektu je zajištění činnosti Rakovnicko o.p.s.

Red Meat

Nám. K. Buriana 55
Senomaty

Petr Kotík (obchod)
606 634 240, kotik@redmeat.cz

Vít Beneš (provoz)
604 247 628, benes@redmeat.cz

Firma Red Meat, zabývající se takzvaným suchým stařením hovězího masa svoji provozovnu nebo-li "zrárnu" nově zřídila v obci Senomaty. V čem vlastně takové staření spočívá a jaké jsou jeho výhody? Firma Red Meat staří maso za sucha, tedy ve větších kusech zavěšené do kontrolovaného prostředí s přesnou teplotou, vlhkostí a cirkulací vzduchu a po dobu 55 dní. 

Takto stařené maso je ideální na přípravu steaků nebo dalších pokrmů, u kterých si chcete vychutnat především intenzivní chuť samotného masa. Stařené maso se doporučuje ochutit solí a pepřem, přidávání dalšího výrazného koření je už spíše na škodu. 

Proces zrání nebo staření je jedinou možností jak se zbavit přirozené tuhosti masa. Díky staření maso získává výrazný chuťový profil, intenzivní aroma, typickou "mramorovanou" texturu a především křehkou konzistenci. 

Firma Red Meat odebírá prvotřídní maso výhradně od českých prověřených dodavatelů, kteří maximálně dbají na welfare chovaných zvířat. Výrobky můžete zakoupit prostřednictvím eshopu, dodávány jsou chlazené, vakuově balené a s možností dovozu až domů, a to po celé České republice. 

Veškeré informace i užitečné rady např. k přípravě masa naleznete na webu a facebookovém profilu

Datum vložení: 1. 2. 2024 8:56
Datum poslední aktualizace: 1. 2. 2024 10:42
Autor: Lucie Paterová

Naše Rakovnicko

Rakovnicko sobě

Pro nás a pro vás, společně, lokálně. Rakovnicko sobě.

Rakovnicko sobě

Kalendář

Po Út St Čt So Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2